WEBDESIGN

2 MAAL EE | De Loodsman | webdesign
Webdesign voor De Loodsman

WEBDESIGN – Studio 2 MAAL EE heeft al sinds 1997 ervaring met webdesign en html-programmeren. In de loop der tijd is de keuze gemaakt om te specialiseren in offline publicaties. De tijden zijn echter veranderd; online publicaties zijn inmiddels onmisbaar geworden.
Vandaar dat studio 2 MAAL EE zich weer heeft toegelegd op webdesign naast de disciplines Grafisch Ontwerp en Design Thinking.

WAT WE DOEN VOOR U – Een specialist op het gebied van webdesign begeleidt u door de verschillende stappen van het proces. Om te beginnen halen we boven water wat u met de website wilt bereiken. Op basis daarvan brengen we samen met u de gewenste content in kaart. Zodra er een duidelijk beeld is van de complexiteit en de structuur van de website gaan we op zoek naar een geschikte WordPress-template. Deze template dient als basisstramien voor het webdesign. Studio 2 MAAL EE ontwerpt een website die helemaal is afgestemd op uw wensen en uw huisstijl. Aan het eind geeft de specialist een korte cursus over hoe u (of een van uw medewerkers) de website zelf kan beheren en vullen met de content.


WordPress

WORDPRESS SPECIALIST – Websites bouwen met behulp van html-programmeren behoort inmiddels grotendeels tot het verleden. Tegenwoordig worden websites gecreëerd door middel van pakketten zoals WordPress.
Studio 2 MAAL EE heeft zich deze manier van werken eigen gemaakt en kan zichzelf inmiddels WordPress-specialist noemen. Kennis van html is hierbij niet onontbeerlijk maar wel handig.

Een WordPress website heeft als voordeel dat de opdrachtgever na afloop zelf zijn eigen site kan beheren en posts kan toevoegen.

CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM – WordPress is een Content Management System (CMS) dat in 2003 is opgericht door Matt Mullenweg. In de beginjaren was het een simpel systeem voor het maken van een blog. Naarmate de tijd vorderde, werd het steeds verder uitgewerkt en is het tegenwoordig mogelijk om er ook websites, zoals degene waar u nu naar kijkt, en webshops mee te maken.

2 MAAL EE | horizontos (kuklos) | kunstacademie St. Joost
Website met een bijzonder navigatiesysteem voor kunstacademie St. Joost; al scrollend door het landschap kon je diverse hotspots aanklikken.

2 MAAL EE | webdesign | Parklaan
Website voor Parklaan Landschapsarchitecten

Uw eigen site beheren via CMS

BEHEREN VAN DE WEBSITE – In het kort is WordPress dus een systeem om een blog, website en zelfs webshop (en waarschijnlijk nog wel meer) mee te beheren. Het kenmerk van een CMS is dat u, als beheerder, zelf alleen tekst hoeft te schrijven op een manier waarop u gewend bent. Het heeft namelijk wel iets weg van de normale tekstverwerkingsprogramma’s zoals Microsoft Word. Het systeem handelt de achterliggende code af. Zo kan u zich volledig focussen op de content.

Meer mogelijkheden

WEBAPPLICATIES EN MOBIELE APPS – Indien blijkt dat u een complexere online toepassing nodig heeft dan mogelijk is met WordPress, kunnen we u daar ook in begeleiden. Studio 2 MAAL EE blijft de vormgeving doen, maar voor het technische gedeelte schakelen we onze partner in. We werken samen met Edit4U; een sterke partner op het gebied van webapplicaties en mobiele apps. Ook intranet en andere toepassingen behoren tot de mogelijkheden.


Fietsen verleer je niet

2 MAAL EE
Bij een van de voormalige websites kon je door het atelier struinen, boeken uit de kast trekken en in archiefmappen bladeren.

ERVARING – Studio 2 MAAL EE heeft sinds 1997 vele webdesigns gemaakt en websites gebouwd. Omdat het internet een vluchtig medium is, zijn deze websites helaas niet langer online te bekijken. Tussen 2009 en 2019 hebben we ons vooral toegelegd op offline publicaties. In de tussenliggende jaren heeft 2 MAAL EE wel regelmatig nieuwe websites voor zichzelf gebouwd om de ‘feeling’ met de techniek te behouden.

Omdat de tijden en technieken veranderen, veranderen wij mee. WordPress biedt de mogelijkheid om CMS te combineren met webdesign. Deze interessante combinatie schept nieuwe kansen en mogelijkheden.

2 MAAL EE | Dichterbij | webdesign
Website voor kinderserie ‘Dichterbij’ (2003)
2 MAAL EE | Stepwise | webdesign
Design voor Stepwise (2008)
2 MAAL EE | PnA | webdesign
Website voor PnA (2009)
2 MAAL EE background image