Toekomst van toezicht

2 MAAL EE | De Inspecteur-generaal | boekontwerp
Hardcoverboek ‘De inspecteur-generaal’

TOEKOMST VAN HET TOEZICHT – Een luxe koffietafelboek voor Bureau Inspectieraad. Het boek bevat interviews, columns en artikelen. Het boek moest een magazine-achtige uitstraling krijgen: veel beeldmateriaal en citaten die de aandacht van de lezer trekken; teasers die de lezer verleiden om een artikel te lezen bij het doorbladeren van het boek.

De publicatie is hardcover met UV-spot lak over een mat laminaat. De vormgeving past binnen de Rijksoverheidshuisstijl. Dit boek was de tweede uitgave in een reeks. Andere tot nog toe gerealiseerde boeken in de reeks zijn: ‘De inspecteur-generaal’ en ‘Reflecties op de staat van het toezicht’.

Papier en digitaal boek

Naast de papieren versie van het boek is er ook een digitale versie gemaakt. Deze pdf is speciaal aangepast om voor goede leesbaarheid op een ipad: kleinere bladspiegel, groter font, interne en externe links.

Samenwerking met (Bureau) Inspectieraad

2 MAAL EE | Academie van Toezicht | infographic
Boek ‘Begrippenkader rijksinspecties’

Studio 2 MAAL EE werkt al sinds jaar en dag voor Bureau Inspectieraad (voorheen ‘Eenduidig Toezicht’ en ‘Vernieuwing Toezicht’). In eerste instantie had 2 MAAL EE een eigen logo en huisstijl voor de organisatie ontwikkeld. Er zijn vele publicaties in deze stijl gemaakt in opdracht van verschillende ministeries/rijksinspecties. 

Na de invoering van de rijksbrede overheidshuisstijl heeft 2 MAAL EE alle uitingen van de Inspectieraad omgezet in de nieuwe huisstijl. Voor de Inspectieraad zijn bepaalde kleurstellingen gekozen om binnen de rijksbrede huisstijl toch een ‘eigen gezicht’ te handhaven. Daarnaast zijn In deze aangepaste rijksbrede huisstijl flyers, folders, brochures, boeken, jaarverslagen, banners, posters, enz. gemaakt voor Bureau Inspectieraad, de Inspectieraad en Academie voor Toezicht.

Geef een reactie

2 MAAL EE background image