Cursusboeken Inspectieraad

CURSUSBOEKEN INSPECTIERAAD – Cursusboeken van Bureau Inspectieraad / Academie van Toezicht. De boeken zijn ontworpen in de Rijksoverheidshuistijl. Voor de Inspectieraad zijn bepaalde kleurstellingen gekozen om binnen de rijksbrede huisstijl toch een ‘eigen gezicht’ te handhaven.

Infographic

Voor de cursusboeken zijn ook veel illustraties en infographics ontwikkeld. Sommige graphics zijn illustratief, andere informatief. Ingewikkelde stroomschema’s zijn helder en duidelijk gemaakt in een frisse stijl.

Papieren en digitale boeken

Naast de papieren versie van de boeken zijn er ook digitale versies van de boeken gemaakt. Deze pdf’s zijn speciaal aangepast om goed leesbaar te zijn op een ipad. Daarnaast bevatten de digitale cursusboeken vele interne en externe links. 

2 MAAL EE | cursusboek Academie voor Toezicht | boekontwerp
Stroomschema

(Stroom)schema’s

Aan het begin van de cursusboeken zijn (stroom)schema’s opgenomen die duidelijk maken hoe de boeken opgebouwd zijn. In de digitale boeken zijn deze schema’s interactief: door ergens in het schema te klikken kom je direct op de juiste pagina uit.

Samenwerking met (Bureau) Inspectieraad

Studio 2 MAAL EE werkt al sinds jaar en dag voor Bureau Inspectieraad (voorheen ‘Eenduidig Toezicht’ en ‘Vernieuwing Toezicht’). In eerste instantie had 2 MAAL EE een eigen logo en huisstijl voor de organisatie ontwikkeld. Er zijn vele publicaties in deze stijl gemaakt in opdracht van verschillende ministeries/rijksinspecties. 

2 MAAL EE | Toekomst van Toezicht | Bureau Inspectieraad | boekontwerp
Hardcover boek ‘Toekomst van toezicht’

Na de invoering van de rijksbrede overheidshuisstijl heeft 2 MAAL EE alle uitingen van de Inspectieraad omgezet in de nieuwe huisstijl. Voor de Inspectieraad zijn bepaalde kleurstellingen gekozen om binnen de rijksbrede huisstijl toch een ‘eigen gezicht’ te handhaven. Daarnaast zijn In deze aangepaste rijksbrede huisstijl flyers, folders, brochures, boeken, jaarverslagen, banners, posters, enz. gemaakt voor Bureau Inspectieraad, de Inspectieraad en Academie voor Toezicht.

2 MAAL EE background image