Cursusboeken Gezond Leven

CURSUSBOEKEN GEZOND LEVEN – Studio 2 MAAL EE heeft voor FysioPhysics een tweetal prachtige speelse cursusboeken mogen ontwerpen. Het ene boek is bedoelt om kinderen (en hun opvoeders) bewuster te maken van gezond leven: gezond eten en meer bewegen. Het andere boek is bedoelt om diabetes-patiënten te helpen om hun eet- en beweegpatroon aan te passen. Door een dieet te combineren met sporten en het controleren van de bloedsuikerspiegel kan de juiste balans gezocht worden waardoor ze minder tot geen insuline meer nodig is.

2 MAAL EE | Cursusboeken Gezond Leven | bookdesignOmdat de cursisten van beide cursussen niet noodzakelijkerwijs echte lezers zijn, is gekozen voor een speelse benadering. De cursisten lezen voor iedere les een gedeelte van het boek en maken de bijbehorende invuloefeningen. Door makkelijk leesbare teksten en veel beeldmateriaal is het lezen geen ‘straf’.

Studio 2 MAAL EE was verantwoordelijk voor het ontwerp en de opmaak van het gehele binnenwerk, inclusief de beeldredactie. De omslagen moesten voldoen aan de reeds vastgelegde huisstijl van de cursussen. 2 MAAL EE heeft binnen deze vaststaande huisstijl diverse folders, flyers, multomappen en andere uitingen gemaakt. De cursusboeken ‘Gezond Leven’ zijn de meest opvallende publicaties.

2 MAAL EE background image